В трудни, кризисни времена Движението за права и свободи обединява всички. Когато

...
В трудни, кризисни времена Движението за права и свободи обединява всички. Когато
Коментари Харесай

Карадайъ от с. Нова черна: Диалог не се прави в огледалото

 izbori_2023_v1_014

В сложни, кризисни времена Движението за права и свободи обединява всички. Когато споделят, че ние сме разнообразни, да - различни сме. Ние сплотяваме! За нас понятието заедност е изпълнено с доста дълбока философия, а не е просто думичка от речника. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в с. Нова черна, Тутраканско.

 

В нея участваха още евродепутатът от Движение за права и свободи Искра Михайлова, лидерът на листата доцент доктор Джевдет Чакъров и общественият специалист на партията доктор Хасан Адемов.

 

 Нова черна3

Като образец за обединяване Карадайъ уточни огромната дарителска акция, която Движение за права и свободи провежда в помощ на турския народ след опустошителните трусове.

 Нова черна4

ДНК-то ни е Движение за права и свободи. Това го показахме последния месец. След опустошителното земетресение в Р Турция ние показахме съчувствие, съпричастност, състрадание. Благодаря на структурите на Движение за права и свободи за организацията, само че донори бяха всички български жители без оглед на партийна, етническа или религиозна принадлежност. Поклон пред тях, сподели водачът на Движението.

 Нова черна5

 

Той уточни, че по същия метод – посредством обединяване, би трябвало да се реши и рецесията на рецесиите в България, политическата. За да се пристъпи към излаз от останалите рецесии: икономическа, обществена, енергийна.

Не инцидентно мотото ни е „ Разум, Отговорност, Диалог “. На нас ни е необходим разсъдък. Видяхме, че разграничителните линии, омразата, разделянето, опълчването не правят работа. За да излезем от политическата рецесия, ни би трябвало разсъдък, акцентира Карадайъ.

 

От Видин до Тутракан хората споделят, че основните проблеми са инфлацията, високите цени, несигурните работни места, ниските приходи.  Проблем № 1 е обедняването, сподели Карадайъ. И уточни, че до момента в който Движение за права и свободи бе във властта, страната връщаше по 2 милиарда лв. дълг годишно, до момента в който той на процедура бе стопен.

 

12 години по-късно, след едноличното ръководство на ГЕРБ, дългът към този момент е 21 милиарда, а след кабинета на „ Промяната ” - 40 милиарда лв..

Резултат от едноличното управление е и фактът, че 800 000 души напуснаха България за 10 години. Защо? Защото няма прехранване, съобщи Мустафа Карадайъ.

 

Луксът от едноличното ръководство ни коства ни коства 21 милиарда нов дълг, сподели още той.

 

След това пристигнаха едни, които, видите ли, били „ смяна “, щели да трансформират модела ГЕРБ. Но защо упорстват? За същото – за еднопартийно ръководство. Едноличното и еднопартийно ръководство води до липса на разговор, до надменност,категоричен бе Мустафа Карадайъ.

 

За 10 дни чуха, че в мотото ни има разговор и започнаха да повтарят, че и те желали разговор. Но те вършат диалог с огледалото. Искат същия модел. Ако тази политика продължата, само че ще трупаме по 15 млрд.  дълг на година, съобщи водачът на Движение за права и свободи.

 

Първата генерална задача е да спрем обедняването. Но по какъв начин ще стане? Първо би трябвало да решим политическата рецесия, да сме част от болшинството в Народното събрание, което за дневен ред ще има дневния ред на хората. От  мнозинството, което ще излъчи постоянен кабинет, сподели Карадайъ. Той уточни и втория приоритет – постигане на средните европейски стандарти на живот.

 

Диалог ни би трябвало, тъй като независимите ръководства не водят до положително. Диалог ни би трябвало, с цел да намираме единодушие, обединяване, заедност, с цел да намираме устойчиви политически формули за решение на проблемите на хората и на страната, уточни още един път Карадайъ.

Време е за Движение за права и свободи! Време е за разсъдък, време е за отговорност, време е за разговор!.Време е за решение на проблемите на хората, съобщи водачът на Движението.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР